Eenzame eik

Social UPNL

Social Trail over een aangepaste versie van het UPNL-parcours.

Tot nader order uitgesteld vanwege de Corona-maatregelen.

Informatie

Vrijdag 15 mei vindt de Social UPNL plaats. Dit is geen evenement, maar een social trail. Lees de inleiding van Apeldoorn-Arnhem Social Trail 2019 voor wat dat precies inhoudt. De route is niet gemarkeerd, maar wordt op GPS gelopen. Er is officieel geen verzorging onderweg. Kan best zijn dat we ad-hoc ondersteund worden door enthousiastelingen, maar reken nergens op en neem voldoende mee om de tocht te volbrengen. Het staat iedereen vrij deel te nemen, op eigen risico en naar eigen inzicht. Enige vereisten zijn een (relatief) goed humeur, flinke portie doorzettingsvermogen en een minimumsnelheid van 8 km per uur. De laatste is exclusief pauzes, dus niet gemiddeld. Wel wordt er van je verwacht dat je dit tempo ook na 100 km nog vol kunt houden.

Een social trail impliceert dat iedereen bij elkaar blijft. Gezien de lengte van de route is dat misschien niet heel realistisch, maar omdat een 100-mijler niet de minste afstand is, wil ik benadrukken dat we alleen bij hoge uitzondering opsplitsen. De tocht is al zwaar genoeg met afleiding van gezelschap; solo wordt-ie er niet leuker op. Houd op Facebook in de gaten wie er verder nog meegaan.

Start en finish

De start is om 8 uur ‘s avonds op station Wezep. Zorg dat je er minimaal een kwartier vantevoren bent. Omdat nooit zeker is wie op het laatste moment nog aan- of afhaakt, vertrekken we stipt 8 uur. Bespaar jezelf een teleurstelling en wees op tijd. Of kom wat later en loop een beetje door.

De finish is op station Hilversum Sportpark. Idealiter komen we aan voordat op zaterdag de laatste trein terug naar Wezep is vertrokken. Mocht je vantevoren al verwachten deze niet te kunnen halen, zorg dan voor alternatief vervoer. Mogelijk kun je met een collega ultratrailer meereizen.

Wil je onderweg aanhaken om een stuk mee te lopen, kan dat natuurlijk ook. Risico is wel dat je dan even staat te wachten, het is namelijk lastig te voorspellen hoe laat we precies ergens zijn. De route passeert een aantal op- en afstappunten:

Je kunt uiteraard ook je eigen op-/uitstappunt bedenken. We komen langs dorpjes als Hoog Soeren, Wolfheze, Renkum, Wageningen, Leersum, Austerlitz en Soesterberg. Laat me vantevoren weten wat je van plan bent, dan kan ik er rekening mee houden.

De route wordt tijdig gepubliceerd op Afstandmeten en GPSies. Lengte is minimaal 100 mijl (161 km), maar kan iets langer uitvallen. Hoogtemeters ongeveer 1000. De paden zijn relatief eenvoudig, maar niet altijd. Een horloge met route of een handheld GPS is absoluut aan te raden. Heb je deze niet, blijf dan altijd in de buurt bij iemand die of de route kent of een horloge/handheld GPS bezit.

NaamAfstandOpeningstijdenOpmerkingen
Station Wezep0 km
De Jagerstee19 km7:00 – 22:00Snackbar
BP De Hucht46 km24 uur
De Woeste Hoeve60 kmWatertap buiten
Van der Valk Hotel De Veluwe84 km07:00 – 22:00
De Wageninsche Berg99 km07:30 – 21:00
Rhenen110 kmAH, Jumbo, restaurants, etc.
‘t Berghuis121 km09:00 – 21:00
Hotel Zonheuvel135 km07:30 – 21:30
Beauforthuis143 km09:00 – 20:00
‘t Hoogt151 km10:00 – 21:00
Station Hilversum Sportpark166 km

Comments