Rondje Amersfoort

Social trail met als start/finish station Amersfoort over de mooiste paadjes die Soesterduinen, Soesterberg, Austerlitz, Den Treek, Nimmerdor en Klein Zwitserland te bieden hebben.

Informatie

Zaterdag 16 maart vindt de Rondje Amersfoort social trail plaats. Dit is geen evenement. Reken dus niet op een gemarkeerde route, start-/finishboog of verzorging onderweg. Het staat iedereen vrij deel te nemen, op eigen risico en naar eigen inzicht. Enige vereiste is een (relatief) goed humeur.

Een social trail impliceert dat iedereen bij elkaar blijft. Gezien de lengte van de route is dat niet heel realistisch. Er zullen vanzelf groepjes ontstaan op basis van tempo, behoefte aan pauze, enz. Daar is niks mis mee, maar ik wil iedereen aanraden niet alleen te komen lopen. Samen is gezelliger en veiliger.

Houd op Facebook in de gaten wie er allemaal meegaan.

Start en finish

De start is om 10 uur ‘s ochtends aan de voorkant van station Amersfoort. Zorg dat je er minimaal een kwartier vantevoren bent. Omdat nooit zeker is wie op het laatste moment nog aan- of afhaakt, vertrekken we stipt 10 uur. Bespaar jezelf een teleurstelling en wees op tijd. Of kom wat later en loop een beetje door.

De finish is op precies dezelfde plek als de start. In de buurt van station Amersfoort zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden. Misschien leuk om achteraf met de groep even na te praten onder het genot van een drankje en/of snack.

Route

De volledige route, inclusief een aantal gelegenheden voor eten en drinken, is te vinden op Afstandmeten en GPSies. Lengte is 55 km, hoogtemeters zijn verwaarloosbaar. Onderschat de route echter niet, je loopt ver van de gebaande paden en zal regelmatig moeten spoorzoeken. Een horloge met route of handheld GPS is absoluut aan te raden. Heb je deze niet, blijf dan altijd bij iemand in de buurt die of de route kent of een horloge/handheld GPS bezit.

NaamAfstandOpeningstijdenOpmerkingen
Kiosk De Lange Duinen8 km10:00 – 16:30
De Soester Duinen17 km 10:00 – 23:00Rond het spoor nog meer gelegenheden o.a. Cafetaria De Spoorhut en Stazione Pazzo.
Restaurant ‘t Hoogt24 km10:00 – 21:00
Pannekoekenhuis Bergzicht37 km11:30 – 20:30Laatste mogelijkheid om water bij te vullen.

Comments