Ninglinspo – Chefna

Social trail door de Ninglinspo en Chefna valleien. Een sprookjesachtige tocht met een serieus pak hoogtemeters.

Informatie

Woensdag 25 december (1e kerstdag) vindt de Ninglinspo – Chefna social trail plaats. Dit is geen evenement. Reken dus niet op een gemarkeerde route, start-/finishboog of verzorging onderweg. Het staat iedereen vrij deel te nemen, op eigen risico en naar eigen inzicht. Enige vereiste is een (relatief) goed humeur.

Een social trail impliceert dat iedereen bij elkaar blijft. Gezien de lengte van de route en het technische terrein is dat niet altijd even realistisch. Er zullen vanzelf groepjes ontstaan op basis van tempo, behoefte aan pauze, enz. Daar is niks mis mee, maar ik wil iedereen aanraden niet alleen te komen lopen. Samen is gezelliger en veiliger.

Houd op Facebook in de gaten wie er allemaal meegaan.

Start en finish

De start is om 10 uur ‘s ochtends op de parkeerplaats bij de ingang van de Ninglinspo. Zorg dat je er minimaal een kwartier vantevoren bent. Omdat nooit zeker is wie op het laatste moment nog aan- of afhaakt, vertrekken we stipt 10 uur. Bespaar jezelf een teleurstelling en wees op tijd. Of kom wat later en loop een beetje door.

Route

De route is nog in ontwikkeling, maar zal tijdig gepubliceerd worden op Afstandmeten en GPSies. Lengte is ongeveer 40 km, hoogtemeters dik 2000. Dit is een serieus zwaar parcours waarvoor enige ervaring in de Ardennen geen overbodige luxe is. Er zijn wel een aantal punten in de route waar je in kunt korten, dus afstanden tussen de 10 en 40 km zijn ook mogelijk. Belangrijk om te weten: er is onderweg nergens een mogelijkheid om iets te eten en drinken. Zorg dus dat je voldoende bij je hebt. Ook een hoofdlampje meenemen kan geen kwaad.

Update 23/12: route is definitief, beschikbaar op Afstandmeten en GPSies. Let op, er zitten een aantal stukken in waarbij je twee keer langs hetzelfde pad loopt, maar in tegengestelde richting. Dit biedt lopers ook de kans om de route in korten naar 4, 8, 22, 29 en 40 km. Vanaf 42 km op de route zijn er wat lusjes die je af kunt snijden als je geen zin meer hebt. Blijf dan simpelweg rechtdoor lopen je kort een kilometer of drie in.

Als je op 31 km linksaf slaat in plaats van rechtsf en je volgt de Gare de Stoumont naar links, kun je bij B&B Porte de la Lienne terecht voor een hapje en/of drankje. Er is verder op de route geen enkele mogelijkheid tot revitaillering, dus houd daar rekening mee.

Comments