Hilversum – Ede Wageningen

Social trail van station Hilversum naar station Ede-Wageningen over de mooiste paadjes die Lage Vuursche, Soesterduinen, Den Treek, Austerlitz, Utrechtse Heuvelrug en Renkumse Beekdal te bieden hebben.

Informatie

Zaterdag 19 januari vindt de Hilversum – Ede Wageningen social trail plaats. Dit is geen evenement. Reken dus niet op een gemarkeerde route, start-/finishboog of verzorging onderweg. Het staat iedereen vrij deel te nemen, op eigen risico en naar eigen inzicht. Enige vereiste is een (relatief) goed humeur.

Een social trail impliceert dat iedereen bij elkaar blijft. Gezien de lengte van de route is dat niet heel realistisch. Er zullen vanzelf groepjes ontstaan op basis van tempo, behoefte aan pauze, enz. Daar is niks mis mee, maar ik wil iedereen aanraden niet alleen te komen lopen. Samen is gezelliger en veiliger.

Houd op Facebook in de gaten wie er allemaal meegaan.

Start en finish

De start is om 8 uur ‘s ochtends aan de voorkant van station Hilversum. Zorg dat je er minimaal een kwartier vantevoren bent. Omdat nooit zeker is wie op het laatste moment nog aan- of afhaakt, vertrekken we stipt 8 uur. Bespaar jezelf een teleurstelling en wees op tijd. Of komt wat later en loop een beetje door.

De finish is op station Ede Wageningen, specifiek het Zuidplein. Idealiter komen we aan voordat de laatste trein terug naar Hilversum is vertrokken. Mocht je vantevoren al verwachten deze niet te kunnen halen, zorg dan voor alternatief vervoer. Mogelijk kun je met een collega ultratrailer meereizen.

Een andere optie is om ‘s ochtends te parkeren bij station Amersfoort, dan met de trein naar Hilversum. Zondagnacht rijden er namelijk meer en langer treinen naar Amersfoort.

Route

De volledige route, inclusief een aantal gelegenheden voor eten en drinken, is te vinden op Afstandmeten en GPSies. Lengte is 103 km, hoogtemeters zijn verwaarloosbaar. Onderschat de route echter niet, je loopt ver van de gebaande paden en zal regelmatig moeten spoorzoeken. Een horloge met route of handheld GPS is absoluut noodzakelijk.

NaamAfstandOpeningstijdenOpmerkingen
Buiten in de Kuil10 km09:30 – 21:00
De Soester Duinen22 km10:00 – 23:00Rond het spoor nog meer gelegenheden o.a. Cafetaria De Spoorhut en Stazione Pazzo.
De Vlasakkers28 km10:30 – 22:00Pannenkoeken bij De Kabouterhut aan de andere kant van het spoor.
Bergzicht39 km11:30 – 20:30
De Bonte Koe51 kmOnbekend
‘t Berghuis65 km09:00 – 21:00
Jumbo Rhenen77 km07:30 – 20:00Ook flink wat eetgelegenheden rondom.
De Wageningsche Berg88 km11:00 – 21:00Als je hier te laat bent, kun je tot 23:00 uur terecht bij Restaurant Campman (rond 92 km).

Comments