Apeldoorn – Arnhem

Social trail van station Apeldoorn naar station Arnhem over de mooiste paadjes die de Veluwe, Veluwezoom en Arnhemse parken te bieden hebben.

Informatie

Zaterdag 28 september vindt de Apeldoorn – Arnhem social trail plaats. Dit is geen evenement. Reken dus niet op een gemarkeerde route, start-/finishboog of verzorging onderweg. Het staat iedereen vrij deel te nemen, op eigen risico en naar eigen inzicht. Enige vereiste is een (relatief) goed humeur.

Een social trail impliceert dat iedereen bij elkaar blijft. Gezien de lengte van de route is dat niet heel realistisch. Er zullen vanzelf groepjes ontstaan op basis van tempo, behoefte aan pauze, enz. Daar is niks mis mee, maar ik wil iedereen aanraden niet alleen te komen lopen. Samen is gezelliger en veiliger.

Houd op Facebook in de gaten wie er allemaal meegaan.

Start en finish

De start is om 9 uur ‘s ochtends aan de voorkant van station Apeldoorn. Zorg dat je er minimaal een kwartier vantevoren bent. Omdat nooit zeker is wie op het laatste moment nog aan- of afhaakt, vertrekken we stipt 9 uur. Bespaar jezelf een teleurstelling en wees op tijd. Of kom wat later en loop een beetje door.

De finish is op station Arnhem, aan de noordkant. In principe zijn we ruimschoots op tijd binnen voordat de laatste trein vertrekt. Verwacht je langer nodig te hebben, zorg dan voor alternatief vervoer. Mogelijk kun je met een collega ultratrailer meereizen.

Mocht je onderweg aan willen haken, kan dat ook. Risico is wel dat je dan even staat te wachten, het is namelijk lastig te voorspellen hoe laat we precies ergens zijn. De route passeert een aantal punten vanwaar je op of uit kunt stappen:

  • BP De Hucht op 14 km
  • Woeste Hoeve op 31 km
  • Posbank op 46 km
  • Postillion Hotel op 57 km

Omdat we door relatief verlaten gebieden lopen zijn er geen treinstations of dorpen waar je op of uit kunt stappen.

Route

De route is te vinden op Afstandmeten en GPSies. Lengte is 67 km, hoogtemeters ongeveer 700. Je loopt ver van de gebaande paden en zal regelmatig moeten spoorzoeken. Een horloge met route of een handheld GPS is absoluut aan te raden. Heb je deze niet, blijf dan altijd in de buurt bij iemand die of de route kent of een horloge/handheld GPS bezit.

NaamAfstandOpeningstijdenOpmerkingen
Station Apeldoorn0 km6:00 – 0:00
BP De Hucht14 km24 uur
De Ugchelse Berg18 km9:30 – 19:00Watertap.
De Woeste Hoeve31 km12:00 – 21:00
Paviljoen De Posbank46 km10:00 – 17:00Watertap.
Postilion Hotel57 kmonbekend
Station Arnhem67 km6:00 – 0:00Starbucks, Burger King en meer.

Comments