Amersfoort – Arnhem

Social trail van station Amersfoort naar station Arnhem over de mooiste paadjes die de Soesterduinen, Utrechtse Heuvelrug, Renkumse Beekdal, Landgoed Duno en de Arnhemse parken te bieden hebben.

Informatie

Zaterdag 23 november vindt de Amersfoort – Arnhem social trail plaats. Dit is geen evenement. Reken dus niet op een gemarkeerde route, start-/finishboog of verzorging onderweg. Het staat iedereen vrij deel te nemen, op eigen risico en naar eigen inzicht. Enige vereiste is een (relatief) goed humeur.

Een social trail impliceert dat iedereen bij elkaar blijft. Gezien de lengte van de route is dat niet heel realistisch. Er zullen vanzelf groepjes ontstaan op basis van tempo, behoefte aan pauze, enz. Daar is niks mis mee, maar ik wil iedereen aanraden niet alleen te komen lopen. Samen is gezelliger en veiliger.

Houd op Facebook in de gaten wie er allemaal meegaan.

Start en finish

De start is om 7 uur ‘s ochtends aan de voorkant van station Amersfoort. Zorg dat je er minimaal een kwartier vantevoren bent. Omdat nooit zeker is wie op het laatste moment nog aan- of afhaakt, vertrekken we stipt 7 uur. Bespaar jezelf een teleurstelling en wees op tijd. Of kom wat later en loop een beetje door.

De finish is op station Arnhem. Idealiter komen we aan voordat de laatste trein terug naar Amersfoort is vertrokken. Mocht je vantevoren al verwachten deze niet te kunnen halen, zorg dan voor alternatief vervoer. Mogelijk kun je met een collega ultratrailer meereizen.

Mocht je onderweg aan willen haken, kan dat ook. Risico is wel dat je dan even staat te wachten, het is namelijk lastig te voorspellen hoe laat we precies ergens zijn. De route passeert een aantal treinstations vanwaar je op of uit kunt stappen:

  • Driebergen-Zeist op 20 km
  • Maarn op 30 km
  • Rhenen op 60 km

Je kunt uiteraard ook je eigen op-/uitstappunt bedenken. We komen langs dorpjes als Soesterberg, Leersum, Amerongen, Rhenen, Wageningen, Renkum en Heveadorp. Laat me vantevoren weten wat je van plan bent, dan kan ik er rekening mee houden.

Route

De route is te vinden op Afstandmeten en GPSies. Lengte is 101 km, hoogtemeters ongeveer 1200. Voor Nederlandse begrippen dus behoorlijk wat. Daarnaast loop je ver van de gebaande paden en zal je regelmatig moeten spoorzoeken. Een horloge met route of een handheld GPS is absoluut aan te raden. Heb je deze niet, blijf dan altijd in de buurt bij iemand die of de route kent of een horloge/handheld GPS bezit.

NaamAfstandOpeningstijdenOpmerkingen
Station Amersfoort0 km6:30 – 0:00
De Bakkerie12 km7:00 – 13:30
Klein Zwitserland25 km10:00 – 21:00
De Bonte Koe37 kmOnbekend
Berghuis48 km09:00 – 21:00
Jumbo Rhenen60 km7:30 – 20:00Ook Albert-Heijn en verschillende restaurants.
De Wageningsche Berg71 km7:30 – 21:00
Pizzeria La Porta81 km16:00 – 22:00
Restaurant Schoonoord92 km10:00 – 22:30
Station Arnhem101 km6:00 – 0:00Starbucks, Burger King en meer.

Comments